A fényviszonyok legmagasabb szintjét lehetővé tevő vezérelhető LED-világítás

iho   ·   2020.07.13. 13:07

(X)

A cikkben tehát a LED-világítás előnyeire hívjuk fel a figyelmet, külön kitérve ezen fényforrások adta páratlan lehetőségekre.

Milyen előnyeink származhatnak az otthoni világítás korszerűsítéséből?

Amennyiben a már régóta használt, esetleg kissé megunt otthoni fényforrásokat modernebb változatokra cseréljük, az a villanyszámla alakulása mellett a közérzetünkre is jótékonyan hathat. Merthogy a modern LED-fényforrások rendre kevesebb energiát fogyasztanak, minőségibb fény kibocsátása mellett.

Ennek hatására pedig egyrészt jobbá válhat az általános hangulatunk, másrészt komfortosabban is érezhetjük magunkat a mindennapok során. Különösen abban az esetben, hogyha vezérelhető világítással szereljük fel a lakásunkat.

Többek között ebben rejlik a LED-világítás hozzáadott értéke

A LED-világítás igazi varázsa a vezérlésben rejlik. Ezeket a modern fényforrásokat ugyanis a számunkra megfelelő vezérlő kiválasztásával akár Wi-Fi kapcsolaton keresztül, az okostelefonunkról is kényelmesen vezérelhetjük a lakás bármely pontjáról.

Vagyis tévénézés, pihenés vagy ejtőzés közben fel sem kell kelnünk ahhoz, hogy a lámpákat szabályozni tudjuk. Sőt, ha épp nem tartózkodunk otthon, attól függetlenül az otthoni fényforrások működését tetszőlegesen szabályozhatjuk, távol tartva így az illetéktelen behatolókat.

Az okos világítás persze a vezérlés sokoldalúságán és kényelmén túl is nyújt többletszolgáltatásokat. A modern LED-szalagok és modulok esetében a ki és bekapcsoláson, illetve a fényerő szabályozásán kívül, a fényforrások színhőmérsékletét is szabályozhatjuk, attól függően, hogy hideg, vagy meleg fénnyel szeretnénk bevilágítani otthonunkat.

Milyen modern fényforrások állnak rendelkezésre a vezérelhető világítás megvalósításához?

Amennyiben a nappali, a hálószoba, vagy a konyha általános világítását szeretnénk megvalósítani, akkor erre a célra a modern LED-modulok alkalmazásával jól járhatunk. Akár okostelefonról, akár táblagépről is könnyedén szabályozható a fényerejük, vagy a színhőmérsékletük. Ha RGB, vagy RGBW LED-szalagot, vagy modult választunk, a vezérlővel a tetszőleges színt is beállíthatunk, így igazán sokszínűvé varázsolhatjuk lakásunkat, ennek köszönhetően az aktuális hangulatunkhoz igazíthatjuk a fényviszonyokat.

A LED-szalagok egyébként is sokoldalúan alkalmazhatók a lakás valamennyi pontján, az okos vezérlésnek hála pedig tovább bővülhetnek a felhasználással kapcsolatos lehetőségeink.

Kapcsolódó hírek