A gép lecsúszott a pályáról, az utasok meg a gépről

iho/repülés   ·   2011.08.29. 10:36

Heves esőben és sötétségben leszállás után lefutott a pályáról Indiában a Gulf Air A320-asa. Az A9C-AG lajstromjelű gép 136 felnőtt és egy gyerek utasával valamint hatfőnyi személyzettel Bahreinből érkezett, és Kochi nemzetközi repülőterén a 27-es pályáról futott le jobbra. A gép orrfutója kitört, kár érte az egyik szárnyat és a hajtóműveket is. A fedélzeten lévők vészcsúszdákon hagyták el az Airbust. Egy indiai állampolgárságú utas súlyosan megsérült, őt kórházban ápolják, hét utas könnyebb sérülésekkel elhagyhatta a kórházat. Az egyébként meglehetősen hosszú, 3400 méteres pályát a következő órákban csak rövid kifutású légcsavaros-gázturbinás gépek használhatták.

A gép pilótája a hatóságoknak a rossz időjárással magyarázta a történteket. Az indiai vizsgálók vezetője pedig úgy nyilatkozott, hogy noha a megközelítés korábbi fázisában a meteorológiai viszonyok még jók voltak, amint a gép elhagyta az elhatározási magasságot, beerősödött az eső és erős széllökések zavarhatták a leszállást.  A vizsgálat eredményeire azonban még várni kell.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.