A jegyvizsgáló állította meg a dekoncentrált buszsofőrt

iho   ·   2015.06.23. 13:52

A Somogy Online értesülése szerint a vonatpótló autóbuszt vezető sofőr elaludhatott Pincehely közelében. A MÁV kommunikációs igazgatósága a hírt megerősítette: június 16-án a 8037-es számú, Dombóvár–Sárbogárd viszonylatban közlekedő vonatpótló autóbuszt vezető sofőr figyelmetlenül vezetett Belecska térségében, a jármű az út közepén és szélén is haladt. A MÁV egyik vezető-jegyvizsgálója azonban érzékelte a buszvezető dekoncentráltságát, és Pincehely állomáson az utasokat a biztonság érdekében átszállították egy másik autóbuszra. A vasúttársaság szerint a jegyvizsgáló helyesen és határozottan járt el, amikor az utasok átszállításáról intézkedett.

Az autóbuszos vonatpótlást a vasúttársasággal pályázat elnyerésével szerződésben álló vállalkozó biztosítja. A vállalkozó által alkalmazott munkavállalók „szolgálatképes állapotát” a MÁV nem ellenőrizheti. Intézkedéseket az eset kapcsán az érintett munkavállalót foglalkoztató vállalkozó tehet. Egy somogyi közlekedési cég munkatársa közölte: a MÁV munkatársa helyesen intézkedett, mivel a forgalomban nem vehet részt kialvatlan, fáradt járművezető. Szigorú szabályok vonatkoznak a sofőrök munkavégzésére, amit a rendőrségen kívül a közlekedési hatóság is rendszeresen ellenőriz.

A MÁV szerint a vágányzári vonatpótlás során tapasztalattal, referenciákkal rendelkező, megbízható vállalkozásokat alkalmaznak. A vonatpótló autóbuszok Sárbogárd–Dombóvár és Dombóvár–Kaposvár viszonylatban közlekednek, naponta akár negyvennégy autóbusz. A Dombóvár–Kaposvár vonalszakaszon tizennégy busz végzi a vonatpótlást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek