A megváltozott helyzethez igazította a készlettervezést a VAMAV

iho/vasút   ·   2020.04.07. 12:00
400px_vamav

A MÁV Zrt. és voestalpine VAE GmbH közös, gyöngyösi székhelyű vállalata néhány napja, április elsejével kezdte meg a 2020/21-es üzleti évét. Az előző év kibocsájtás tekintetében a felgyorsult vasúti rekonstrukciós projektek miatt kiemelkedő volt, de az idei évre szóló előrejelzések a pandémiás helyzettől eltekintve is visszafogottabb eredményeket vetítenek előre.

A gyöngyösi VAMAV Kft.-nél a gyártás egyelőre az előzetes terveknek megfelelően működik, a megváltozott helyzethez alkalmazkodó készlettervezésének köszönhetően az alapanyagellátásban a következő három hónapban nem várható jelentősebb probléma (kép forrása: 2gohungary.com)

A gyártás egyelőre az előzetes terveknek megfelelően működik, a megváltozott helyzethez alkalmazkodó készlettervezésének köszönhetően az alapanyagellátásban a gyöngyösi kitérőgyár nem lát a következő három hónapban jelentősebb problémát, jelenleg nincs akadálya annak, hogy a vállalt szerződéses kötelezettségeinek határidőre eleget tegyen. A VAMAV Kft. a vírushelyzet miatt pandémiás, az úgynevezett „készenléti terv” szerinti intézkedéseket vezetett be, amelyek egyszerre garantálják alkalmazottai biztonságát és a vevői ellátását.

A kitérőgyár két anyavállalata közül (ötven százalék MÁV Zrt., ötven százalék  voestalpine VAE GmbH) a közelmúltban az osztrák cégnél történt nagyobb szervezeti változás, a neve és ezzel együtt tevékenységi köre is átalakult. A voestalpine VAE GmbH tulajdonosának célja az átalakítással az, hogy a vasúti pályával kapcsolatos összes tevékenységét egy társaságba szervezze, így a vasúti infrastruktúra megoldásait komplexebb és hatékonyabb módon, úgynevezett egyablakos kiszolgálással tudja ügyfelei rendelkezésére bocsájtani. Az új társaság neve Railway Systems GmbH. A szervezeti átalakítással várhatóan a VAMAV Kft. hazai tevékenységi köre is bővülni fog, a tisztán gyártási tevékenységből a rendszerszintű megoldások és a komplex szolgáltatások nyújtásának irányába tolódik el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek