A Qatar is fontosnak tartja a budapesti járatot

iho/repülés   ·   2012.01.18. 09:04
cimkep

Tegnap a Budapest Airport közleményét idéztük a Budapest–Doha járat megnyitásának évfordulóján, azóta megérkezett szerkesztőségünkbe a Qatar Airways dokumentuma is.

„Egy rövid ideig, bukaresti leszállással üzemeltünk, de szeptember 14-e óta közvetlen, direkt járat köti össze Budapestet Dohával, és természetesen Dohán keresztül a világ számos pontjával. Elmondhatjuk, hogy velünk a legkényelmesebb eljutni például Délkelet-Ázsia népszerű városaiba, üdülőszigeteire, vagy velünk a legrövidebb az utazás Ausztrália felé” – hangzik a Qatar Airways közleménye.

„Az egyik legdinamikusabban fejlődő légitársaságként 1994 óta vagyunk jelen a nemzetközi légi közlekedés piacán és az egyik legfiatalabb flottát üzemeltetjük. Természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a szolgáltatásokra is mind a földön, mind a levegőben. Figyelmes személyzet gondoskodik az ötcsillagos utazás élményéről, gépeink fedélzetén kényelmes ülések és az egyik legmodernebb fedélzeti szórakoztatórendszer várja utasainkat” – olvasható a Qatar közleményében, amely összefoglalja a tavalyi év néhány fontos eseményét is a légitársaság életében:

„15 új célállomást nyitottunk (összességében 110 célállomásra lehet eljutni velünk). Elnyertük az „Év légitársasága” díjat (Skytrax), és a „Közel-Kelet és Afrika legjobb légitársasága” díjat (Business Traveller), valamint „Ázsia legkedveltebb légitársasága” lettünk (Asian Leadership Awards). Továbbá „Business Excellence 2011” díjat kaptunk itthon a Business Traveller Hungarytől. A Doha Tribeca Filmfesztivál szponzora és hivatalos fuvarozója voltunk és átvettük a 100. repülőgépünket.”

Végül a légitársaság a BA közleményéhez hasonlóan kiemeli a tavalyi év érdekességei közül, hogy a Qatar járatán érkeztek Ausztráliából a Fővárosi Állat- és Növénykert új lakói, a vombatok Budapestre.

Kapcsolódó hírek