A Rába megszabadul kisebbségi tulajdonrészétől

MTI   ·   2013.02.20. 16:21

A vásárló a többségi tulajdonos F.S. Fehrer Automotive GmbH. A tranzakció új forrásokat biztosít a kulcsüzletek stratégiai céljainak támogatására. A megnyíló új források újabb lökést adhatnak a Rába alaptevékenységeinek fejlesztéséhez, valamint hitelállományának csökkentéséhez – írják, jelezve: a társaság a kulcsüzletekre fókuszáló stratégia mentén, a vegyes vállalati felfutás elérését követően döntött az üzletrész értékesítése mellett.

A közlemény szerint a kivásárlás után a móri üzem eddigi telephelyén működik tovább, a korábbi üzleti partnerek stratégiai együttműködése a tranzakciótól függetlenül töretlen.

A partnerség alapját jelentő kartámlavázak szállítása a felfutási szakaszba érkezett. A Fehrer és a Rába egyaránt megerősítette elkötelezettségét a nyugat-európai személygépjármű-piac kiszolgálását célzó együttműködésük bővítésére.

A Fehrer-Rába Járműipari Kft. 2009-ben kezdte meg működését. Akkori bejelentés szerint három év alatt 12 millió eurós beruházást valósít meg a cég.

Az alapításkori célokkal összhangban a vegyes vállalati partnerek a fém ülésalkatrészek területére is kiterjesztették kooperációjukat. A Fehrer vállalattal karöltve a Rába alkatrészüzletága a fő kompetenciakörébe tartozó szegmensben sikeresen belépett a nyugat-európai személygépjármű-piacra.

Kapcsolódó hírek