A sínekre terelt nyáj

iho/biztos út   ·   2016.07.13. 12:25

Egy férfi május tizenhetedikén, Bocskaikertben nyolc óra ötven perc körül a felügyeletére bízott száznegyven birkát az Apafa és Hajdúhadház közötti vasúti átjárón akarta áthajtani. A juhász nem volt képes megfelelően terelni az állatokat, és közülük három az éppen akkor érkező vonat elé került. A mozdonyvezető hangjelzést adott, majd gyorsfékezett, de nem tudta elkerülni, hogy elüsse a juhokat, amelyek a helyszínen elpusztultak.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki K. Lászlót, aki elismerte a történteket. A hatvannégy éves bocskaikerti férfi ellen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

A balesetben a 6260-as, Budapest-Nyugati-Záhony személyvonat volt az érintett, élén a 020-as Traxx-szal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek