A Škoda szállítja Kassel új villamosait

iho.hu   ·   2023.08.06. 12:00
Škoda

A Kasseler Verkehrs-Gesellschaft 22 plusz 18 járművet rendelt a cseh gyártótól, 88 millió euró értékben.

A kétirányú, alacsonypadlós villamosok harminc méter hosszúak, oldalanként négy ajtóval, néhány közülük csatolt üzemmódban is közlekedhet. A járműveket olyan, a tamperei villamosokon már tesztelt ütközésgátló rendszerrel látják el, amit a Škoda tavaly mutatott be a berlini InnoTranson. A rendszer egy virtuális alagutat hoz létre a villamos előtt, amelyben minden statikus és dinamikus akadályt észlel, vészhelyzet esetén pedig riasztja a vezetőt és aktiválja a vészféket. Az első egységeket 2026-ban adják át a kasseli közlekedési társaságnak (KVG), a villamosok a következő évben állnak forgalomba.

„A hatékony és vonzó helyi vasúti közlekedés fenntartható életminőséget teremt a városokban. Ehhez erős járműparkra van szükségünk” – fogalmazott Olaf Hornfeck, a KVG igazgatója a megrendelés bejelentésekor. „A Škoda jól megtervezett és megbízható villamosokat gyárt, és a legköltséghatékonyabb ajánlatot nyújtotta be. Ez a szerződés megnyitja az utat közösségi közlekedési rendszerünk fokozatos korszerűsítéséhez, mivel ez az előfeltétele a Kassel és a környéki mobilitás megújításának."

Nem Kassel az egyetlen német település, amely a Škoda Transportation villamosai mellett döntött: a közelmúltban Bonn, az Odera menti Frankfurt, Brandenburg és Cottbus is csehektől rendelt, összesen több, mint ötven villamost.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek