A Thai átvette első óriásgépét

iho/repülés   ·   2012.09.27. 16:00
THAI_A380_cim

A Thai Airways International lett az európai óriás, az A380-as kilencedik felhasználója, miután ma Toulouse-ban ünnepélyesen átvehette az első gépet a megrendelt hat közül.

A légitársaság példányait Rolls-Royce Trent 900-as hajtóművekkel szerelték, a kétszintes gépet összesen 507 utasra rendezték be. Tizenketten repülhetnek külön kis kabinokban az első osztályon, hatvanan a teljesen ággyá fektethető Royal Silk Class üléseken, és 435-en az economy osztályon. Mindegyik ülés, tehát az olcsóbb helyek is külön-külön szórakoztatórendszerrel, kommunikációs csatlakozókkal és egyéni energiaellátóval vannak felszerelve.

Az A380-as a legkellemesebb módja a repülésnek – jelentette ki az ünnepségen a légitársaság alelnöke, Montree Jumrieng kapitány, aki szintén kiemelte, hogy valamennyi utas számára kiépítették a fejlett fedélzeti szórakoztatórendszert. John Leahy, az Airbus eladási főnöke azt emelte ki, hogy a Thai annak a régiónak a képviselője, ahol most a legerősebben növekszik a repülés iránti igény.

A légitársaság októberben a Bangkok–Hongkong járaton állítja forgalomba a kétszintes óriást, majd következik a Bangkok–Szingapúr vonal. Ahogy érkeznek a gépek, úgy kezdenek majd repülni a Thai 380-asai Frankfurtba, Tokióba és Párizsba is.

Kapcsolódó hírek