A Transzmasholding fejlesztheti tovább a taskenti metrót

iho/vasút   ·   2021.11.23. 15:00
taskent_metro_moszkva

A felek a napokban kötöttek együttműködési megállapodást a hálózat folyamatos korszerűsítéséről.

A szerződést Kirill Lipa, a Traszmasholding (TMH) elnök-vezérigazgatója és az Oroszországi Gépgyártók Szövetségének elnökségi tagja, valamint a Taskent Metro részéről annak vezetője, Rakmonbek Uszmanov írta alá. A kontraktus 2022-ben lép életbe és tíz évig érvényes.

A megállapodás együttműködést ír elő az infrastruktúra, a gördülőállomány, a személyszállítás, valamint a tudományos és technológiai innovációk befogadásának fejlesztése terén az Üzbég Köztársaság gazdasági fejlődése érdekében.

A felek az infrastruktúra és a gördülőállomány korszerűsítésével, digitális vezérlőrendszerek alkalmazásával, a biztonsági rendszerek továbbfejlesztésével, a felszín feletti és föld alatti tömegközlekedés koordinációjával, a metró területén megvalósuló kereskedelmi- és reklámszolgáltatásokkal, logisztikai központ létrehozásával, valamint a munkatársak szakmai továbbképzési programjával tervezik javítani a Taskent Metro működési hatékonyságát.

A Transzmasholding Mityiscsiben található metró-kompetenciaközpontja, a Metrovagonmas (MVM) együttműködésben áll a taskenti metróval annak 1977-es elindulása óta.

A TMH a világ egyik vezető metrókocsi fejlesztője- és gyártója, járművei tizenegy ország tizenkilenc városának metróhálózatán szállítják utasok millióit évente.

A magántulajdonban álló, orosz Transzmasholding a vasúti és városi járművek gyártása terén piacvezető Oroszországban és a FÁK-államokban, világszinten pedig hatodik. A moszkvai központú vállalatcsoport termékek és szolgáltatások teljes palettáját kínálja az új járművek tervezésétől és fejlesztésétől azok korszerűsítésén, karbantartásán, valamint életciklus-szolgáltatásokon át a digitális jelzőberendezésekig és forgalomirányító rendszerekig. A vállalatnak Svájcban, Magyarországon, Dél-Afrikában, Egyiptomban, Argentínában, Fehéroroszországban és Kazahsztánban van leányvállalata, gyártóüzeme pedig összesen tizenöt helyszínen. A partnerekkel együtt több mint harminc országban van jelen.

(X)

(Nyitóképünkön a Taskentben 2019 óta közlekedő öt TMH/Metrovagonmas Moszkva-metrószerelvény egyike. Kép forrása: Wikipedia)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek