A Vajdaságban már vasutas-egyenruhában lopnak

iho   ·   2013.11.08. 09:54

Évente több millió dináros kárt okoznak a fémtolvajok Közép-Bánát útjain és vasútján, közölték a közép-bánáti körzet tanácsának legutóbbi ülésén – írja a magyarszo.com. A hulladékfém-felvásárlás az utóbbi években menő üzletággá terebélyesedett, a nyersanyaggyűjtők pedig egyre gátlástalanabbak.

A Szerbiai Vasutaknak (ŽS) ebben az évben eddig csaknem tízmillió dináros kárt okoztak a tolvajok Közép-Bánátban, akik a gyér vasúti forgalmat használják ki. A közelmúltban főként síneket tartó csavarok tűntek el, és volt már rá példa, hogy a tolvajok vasutasöltözékben álcázva loptak. Az anyagi kár okozásán kívül a tolvajok veszélybe hozzák a közlekedők biztonságát is. Nemrég egy incidens történt Törökbecsénél, amikor ellopták a vasúti síneket rögzítő csavarokat, és emiatt kisiklott egy szerelvény; szerencsére senki sem sérült meg.

Nagy károkat okoznak a tolvajok a közúti forgalomban is. Elsősorban a közlekedési jelek eltulajdonítása miatt. Havonta Nagybecskerek költségvetéséből több százezer dinárt kell fordítani az eltulajdonított, tönkretett vagy használhatatlanná vált közlekedési jelek kicserélésére.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek