A választásokra átadták, most ismét utasmentesítették

iho/vasút   ·   2018.05.17. 11:39
balatonfkajar_felveteli_epulet_allomas_kislid

Az Index egyik olvasója számolt be róla, hogy a méltán-méltatlanul elhíresült balatonfőkajári állomásépületre megint kiakaszthatnák a táblát: Out of order.

Pedig annakidején rendkívül sürgős volt az átadás, az országgyűlési választások előtt négy nappal, április 5-én adta át Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője az ország legocsmányabb vasútállomásaként elhíresült balatonfőkajári állomás felújított változatát, portálunk is élcelődött rajta, hány fontosabb állomást (negyvenet) és milyen szinten lehetett volna azonos összegből felújítani. A kedves Index-olvasó most fotóval illusztrálja, hogyan nem lehet használni az egyébként felesleges épületet.

Kerítéssel utasmentesített, egyébként pöpec felvételi épület (forrás: index.hu)

A Veol.hu az átadásról szóló hurráoptimista cikkében (Megálló a 21. században – Tizenöt éves álom valósult meg) azt írta, a MÁV-Start a turistaszezon kezdetére fejezi be teljesen Balatonfőkajár felső állomásépületének teljes körű felújítását. Ezek szerint még nincs turistaszezon – jegyzi meg az Index.

Az általános kerítésépítési lázon túl, a felújítás ezen legújabb fordulata tökéletesen passzol abba az elképzelésbe, miszerint az a fontos, amelyet emelkedett, vakációs hangulatban látunk. A vakáció három hónapján és a turisztikailag fontos helyeken kívüli állomások állapota – bírjon az akár a főkajárihoz képest többszörös utasforgalommal – nem annyira fontos. És valóban: Váchartyán akkor fog megújulni, amikor a Nap vörös óriásból fehér törpévé válik, vakáció pedig még nincsen, tehát a főkajári probléma sem létezik. Június tizenötödikén ismét megszemléljük a kerítést!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek