Adathalászok élnek vissza a MÁV–Volán-csoport nevével

iho/vasút   ·   2024.01.20. 09:45
01_mav_adathalaszat

A MÁV–Volán-csoport és a MÁV-Start oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook- és Instagram-oldalakon keresztül népszerűsítenek hamis START Klub Prémium kártyát 699 forintért, ami egy évre szóló ingyenes utazást kínál. Ezeken a közösségi platformokon keresztül próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét.

Vegyék figyelembe, hogy a MÁV–Volán-csoport hivatalos weboldalai mindig

domainek alatt érhetők el. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján napi 20–30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, melyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek.

A MÁV-Start, a MÁV vagy bármely a MÁV–Volán-csoportba tartozó társaság sem hirdet 699 forint értékben egy évre szóló, ingyenes utazást kínáló START Klub Prémium kártyát.

A csalások megelőzése érdekében a MÁV javasolja a mavcsoport.hu oldalon ellenőrzi a MÁV-Start által nyújtott kedvezményeket. Amennyiben kétségük merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatosan, keressék fel a 0–24 órában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálatunkat (MÁVDIREKT), amely a +3613494949-es számon érhető el.

Minden esetben járjon el kellő körültekintéssel, amennyiben személyes-, és banki adatait kérik! Soha ne osszon meg személyes-, banki adatokat vagy bármilyen más érzékeny információt gyanús forrásokkal! Mindig ellenőrizze az URL-címet, mielőtt bármilyen linkre kattintana, és ha gyanús tevékenységet tapasztal, azonnal értesítse a hatóságokat. A leghatékonyabb módszere a visszaélések megfékezésére, hogy a közösségi oldalakon jelentik az adott adathalász hirdetést.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek