Airbus: csökkenő adózott nyereség

MTI/iho   ·   2017.08.01. 16:15
airbus_green0

A toulouse-i székhelyű repülőgépgyártó cég árbevétele a tavalyival megegyező szintű, 28,7 milliárd euró volt. A kiigazított üzemi eredmény azonban már 35 százalékos csökkenést mutat, a tavalyi 1,6 milliárd után az idén 1,1 milliárd eurót tett ki. A társaság jelentése szerint az adózott eredmény tizenöt százalékos csökkenéssel 1,5 milliárd euróra módosult, a listaáron számolt rendelésállomány értéke nyolc százalékkal 980 milliárd euróra mérséklődött, a készpénzállomány pedig huszonkilenc százalékot esett.

A kereskedelmi repülőgépek gyártásával foglalkozó részleg bár három százalékkal nagyobb, 21,7 milliárdos árbevételt ért el, az üzemi eredmény huszonöt százalékkal 954 millió euróra esett. Rosszabbul teljesített a helikopterek gyártásával és a hadiiparral foglalkozó részleg is, de egyelőre minden szegmens nyereségesen üzemel.

Az Airbus elemzésében azt írta, hogy a piaci környezet továbbra is támogatja a gyártás felfuttatását, de ezt a hajtómű-beszállási problémák hátráltatják, így a következő fél évben a fő cél a hibaforrások megszüntetése.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.