Aktívan vesz részt a törökországi segítségnyújtásban a cargo-partner

iho.hu   ·   2023.04.04. 15:00
cargo-partner_Türkiye-Earthquake-Relief-2023_02

Törökországban jelenleg is zajlik a február eleji földrengés okozta romos épületek újjáépítése és helyreállítása, amelyben a cargo-partner aktívan támogatja a helyi segélyszervezeteket.

A törökországi és szíriai katasztrofális földrengések több mint 50 ezer emberéletet követeltek, otthonok ezreit pusztították el, súlyos rombolást végeztek a helyi infrastruktúrában, sokakat nincstelenné tettek és vágtak el a létfontosságú erőforrásoktól. A katasztrófáról és rombolásáról értesülve a cargo-partner törökországi vezetősége a vállalat igazgatóságával együtt azonnali segélyszállítmányokat küldött a helyi mentési erőfeszítések és segélyakciók támogatásához. 

Első lépésként a vállalat több teherautónyi segélyszállítmányt küldött (többek között vizet, élelmiszert, takarókat és higiéniai termékeket) a súlyosan érintett Adana és Antakya lakói számára. A földrengést követő napokban további 14 teherautóval szállított húsz konténerházat, ugyancsak húsz menedéksátrat, továbbá áramgenerátorokat, szerszámokat, matracokat, takarókat, palackozott vizet és különböző élelmiszereket a térségbe. A cargo-partner a Dél-Törökország legerősebb szállítmányozóinak egyike, ezért a saját helyi hálózatára és szakértelmére támaszkodva sürgősen gondoskodott a szükséges segélyszállítmányok gyors kézbesítéséről. 

A logisztikai szolgáltató az Advantage Austria Türkiye vállalattal együttműködve az osztrák haderő katasztrófaelhárító egység felszerelésének (AFDRU) Adanába szállításában is segédkezett. A kontingenst katonai személyzet, mérnökök, sürgősségi orvosok, pszichológusok, egy elemző mobil laboratórium és 25 tonna áru alkotta. A cargo-partner a teherautóval történő szállítás megszervezésével támogatta a kezdeményezést, és kezelte a mentőfelszerelést szállító repülőgép kirakodását az adanai repülőtér földi kiszolgálójával együtt.

A cargo-partner számos munkatársa kívánta támogatni (a világ minden tájáról) a földrengés sújtotta területeken élőket és a helyi segélyszervezeteket. A pénzadományok lehető leghatékonyabb felhasználása érdekében a cargo-partner létrehozott egy dolgozói adományszámlát, amelyre eddig összesen 200 ezer eurót utaltak át. A vállalat azonban az első nagy segélyszállítmány után további konténerházat szállított a legsúlyosabban érintett területek különböző pontjaira. A cargo-partner végül megszervezett egy 405 négyzetméteres sátor szállítását is, amelyet a dél-törökországi Iskenderun kikötővárosban állítottak fel. A sátor jelenleg konyhaként és hálóhelyként működik azok számára, akik a földrengésekben elvesztették otthonukat.

Stefan Krauter, a cargo-partner vezérigazgatója részvétét fejezte ki, és hangsúlyozta: „Mélyen lesújtottak bennünket a pusztító törökországi és szíriai földrengésekről szóló hírek, ezért nem is haboztunk a segítségnyújtással. Az újjáépítés hosszú folyamat, és még sok munka áll előttünk, de bátorító látni, hogy ilyen sokan felajánlották segítségüket ebben a válságos helyzetben. Hálás vagyok, hogy a cargo-partner is segíteni tudja az újjáépítés folyamatát. Továbbra is szoros kapcsolatban állunk a törökországi csapatunkkal, hogy célzott támogatást nyújtsunk mindaddig, amíg igény van rá”.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek