Amerikából érkezett

MTI   ·   2017.06.08. 20:40

A washingtoni külügyminisztériuma üdvözlölte, hogy az Egyesült Államokból megérkezett Közép-Európába az első az amerikai cseppfolyósított gázszállítmány. Az LNG-t (cseppfolyósított gázt) szállító első tankerek Lengyelországba érkeztek.

A külügyi közlemény hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok LNG-exportja amerikai munkahelyeket teremt, ugyanakkor európai partnerei számára csökkenti az energiaárakat, és hozzájárul Európa energiabiztonsági céljainak megvalósításához is. Az amerikai külügyminisztérium szorosan együttműködött európai partnereivel az energiaforrások bővítésének megteremtése érdekében. Washington elismerését fejezte ki Lengyelországnak az ország energiaforrásainak diverzifikálásához, ami erősíti az európai energiabiztonságot is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Szállítmányozás Nagyvasút

Lengyel kamionokkal szállítják el az Eperjeske-Rendezőn rekedt orosz tehervagonokat

iho/vasút   ·   2024.04.08. 12:35

Az Ukrajna elleni támadás megindulásakor az Oroszországi Vasutak többezer vasúti teherkocsija rekedt külföldön, Magyarországon, a záhonyi átrakókörzetben körülbelül nyolcszáz. Tavaly nyári nagy elszállítási hullámuk után újra konvojban közlekednek a szétszerelt vagonokkal megrakott trélerek.