Áprilistól megáll a menetrendi közlekedés a Gödöllői Erdei Vasúton

iho/vasút   ·   2023.03.21. 15:00
00_godolloi_kisvasut

Az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútjaként a továbbiakban adományokból és az önkéntesek saját erőforrásaiból nem tudják fenntartani a rendszeres menetrendi közlekedést.

A Gödöllői Kisvasút Facebook-oldalán jelentették be, hogy az egyesületük a működéshez igyekezett állami támogatásokat keresni, sőt pályázatokat is nyújtott be 2022-ben, amellyel stabilizálták volna a kisvasút hosszútávú működését, fejlesztését. Ezeket források hiányában mind elutasították.

„Egyedüliként Gödöllő Város Önkormányzata segíti kitartóan évről évre működésünket. Az önkormányzat egyre nehezebb anyagi helyzete miatt ezt csak lehetőségeihez mérten tudja biztosítani, ami ugyan nagy segítség tevékenységünkhöz, sajnos a rendszeres működésünkkel járó veszteségeinket nem tudja fedezni.”

De megjegyezték azt is, ez nem jelenti a kisvasút végét vagy megszűnését.

„Csak a menetrendi közlekedésnek kell egyelőre búcsút inteni, számos alkalommal lehetőség nyílik majd a velünk való találkozásra. Csapatunk továbbra is elhivatott, értékmentő és megőrző munkánkat lehetőséghez képest tovább folytatjuk, elért eredményeinket ápoljuk és megőrizzük. Számos rendezvényt fogunk szervezni, aminek keretében lehetőség fog nyílni kisvasutazásra, ezen programok meglátogatásával tudjátok támogatni fennmaradásunkat. Rendszeres menetrendi közlekedést sem szeretnénk végleg feladni, tovább dolgozunk azon, hogy ehhez forrásokat találjunk.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek