Átfordult a kisgép, a pilótának nem esett komoly baja

iho/repülés   ·   2020.11.30. 19:05

Esztergom repülőterén felszállás közben történt a végülis szerencsés kimenetelű baleset.

Hétfő délután az esztergomi repülőtérre riasztották a tűzoltókat, rendőröket és mentőket egy egyszemélyes repülőgéphez, amely felszállás közben felborult, írja a Komárom-Esztergom megyei portál.

Racsné Galambos Gréta rendőr százados, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy 15 óra 19 perckor érkezett hozzájuk bejelentés az esettel kapcsolatban. Egy ultrakönnyű kisrepülőgép felszállás közben nem tudott felemelkedni és még gurulás közben, a kifutópályán felborult. Az egyszemélyes repülőgépet egy 82 éves férfi vezette. A pilótával a rendőrök alkoholszondát fújattak, amely negatívan jelzett.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az eset során komolyabb tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. A helyszínre érkező mentősök a pilóta sérüléseit nyolc napon belül gyógyulónak minősítették.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.