Augusztus 9-én nyílik a ferihegyi terasz

iho   ·   2013.07.30. 17:06
cim2

A repülésrajongók és a repülőtér látogatói örömére augusztus 9-én, pénteken újra megnyílik a bő négy éve bezárt repülőtéri kilátóterasz. Az utasok és az őket kísérők, valamint a spotterek kedvenc repteres helyszíne egész hétvégén ingyenesen látogatható augusztus 9-11. között, reggel 8:00 és este 20:00 között a 2A terminál tetején. A terasz a tervek szerint csak a téli hónapokban zár be újra, addig viszont, a nyílt hétvége után éjjel-nappal nyitva lesz, a belépődíj pedig 400 forint, amit készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni.

A terasz átépítése nem volt épp egyszerű feladat: ez volt a júniusi állapot

A Budapest Airport még 2009-ben, a SkyCourt építésének kezdetekor volt kénytelen ideiglenesen megszűntetni a kilátót, mert a munkálatok a 2A terminál tetőterén is zajlottak. Az újra kinyitáshoz viszont egy sor biztonsági fejlesztést kellett végrehajtani, egyebek mellett megépült egy üvegfal, ami már az 1. terminál teraszáról ismerős lehet. A Budapest Airport a nehéz pénzügyi helyzet ellenére folyamatosan kereste a lehetőségeket, hogy a költséges átalakítás megvalósulhasson,és újra birtokba vehesse a nagyközönség a kilátóteraszt – hangzik a Budapest Airport közleménye.

Ilyen az 1-esen az üvegfal, csak most persze ott üres a terasz, és a forgalmi előtér semn túl zsúfolt

„Nagyon örülök, hogy a különösen nehéz körülmények ellenére, ami a tavalyi év szomorú eseményeinek a következménye, idén végre sikerült megoldást találni, hogy újra megnyissuk a kilátóteraszt, ez azt hiszem, mindenki számára örömhír, akit egy kicsit is érdekel a repülés, a repülőtér világa” – mondta Alan Bork, a Budapest Airport fogyasztói üzletág igazgatója. Hozzátette: „nagyon is éreztük az igényét és a hiányát a repülőtéri kilátónak, ami remek időtöltést jelent az utasok és kísérőik és nem mellesleg a repülésrajongók számára.”

Kapcsolódó hírek