Az Airbus Farnboroughban: repülnek az óriások

iho/repülés   ·   2012.06.30. 09:23
A380_fly-away_cim

A Boeing után az Airbus is nyilvánosságra hozta terveit szerepléséről a világ egyik legjelentősebb repülőszalonja, Farnborough szakmai és nyilvános napjain, július 9-től. Eszerint – korábbi értesülésekkel ellentétben – az európai légiipari óriás két legnagyobb gépe, a kétszintes A380-as utasszállító és az A400-as katonai teherszállító is a statikus mellett a légibemutatónak is része lesz.

Egy szép friss kép a 380-asról <br>(fotó: Rob Vogelaar)

Ugyancsak bemutatkozik a szakmának és a nagyközönségnek a Sharklet szárnyvégi kiegészítővel felszerelt A320-as, az Airbus-utasszállítók közül a legkisebb, az A318-as pedig Corporate kiadásban, tehát üzleti-vállalati gépként lesz kiálítva.

Cápauszony az A320-as szárnyvégein

Látható lesz a C295-ös szállítógép tengerészeti változata portugál felségjellel, a vízek feletti őrjáratozáshoz szükséges speciális felszereléssel. A szalon egyik legkülönösebb nagygépe pedig nyilván a Beluga lesz: ezzel a különlegesen formált, az A300-600-asból épített géppel szállítják a készülő Airbus-gépek részegységeit, teljes törzs-szekcióit az összeszerelés helyszínére.

Beluga, az óriás szállító, nyitott orr-résszel

Az EADS pavilonjában kiállítják a most készülő új típus, az A350 XWB metszet-makettjét, a készülő továbbfejlesztett A320neo-t, természetesen szintén makettként, miként a C295-t is, légtérellenőrző és tengeralattjáró elleni szerepkörben.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.