Az érdekvédők támogatják a Volán átalakítását

MTI/iho   ·   2014.07.03. 16:23

A Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége Zalaegerszegen tartott fórumot a cégcsoportot érintő aktuális kérdésekről. Palkovics Imre, a szövetség elnöke elmondta: céljuk a kompromisszumkeresés, hogy a racionalizálással a munkavállalók érdekei ne sérüljenek.

A vállalatcsoportok között folyik az egyeztetés többek közt a kollektív szerződések összehangolására, ez komoly feladatot ró mind a munkáltatókra, mind pedig a szakszervezetekre. Palkovics Imre szerint átlagos szinten nem éri veszteség a munkavállalókat, összjövedelmi szinten nem várható csökkenés, de átmenetileg bizonyos intézkedésekre (például a cafetéria csökkentésére) sor kerülhet. A racionális átalakítás magában foglalhatja a létszám leépítését is, ám ez a szolgáltatások színvonalának megőrzése miatt csak a központi adminisztrációs rendszerben fordulhat elő. A járműpark részleges megújítására a cégeknél mintegy 4-5 milliárd forint juthat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek