Az Orangeways átvette a dombóvári tömegközlekedést

MTI   ·   2012.07.03. 08:05

Dombóváron július 1-jétől fél évig az Orangeways Dél-Alföld Kft. üzemelteti a helyi autóbusz-közlekedést. A képviselő-testület közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás keretében választotta ki a közszolgáltatást végző céget.

Az önkormányzat felhívására két cég pályázott, az eddigi közszolgáltató Gemenc Volán Zrt. kilométerenként 400 forintos, a helyi közlekedést a volántársaság alvállalkozójaként üzemeltető Orangeways Dél-Alföld Kft. 350 forintos ajánlatot tett.

Az átmeneti, féléves megbízást az indokolta, hogy májusban sikertelen volt egy új, a mostaninál gazdaságosabb menetrend kialakítása, a Gemenc Volánnal pedig jogszabály szerint nem volt meghosszabbítható a szerződés.

A szolgáltatónak a város önkormányzata a bevétellel – jegyárakkal és állami árkiegészítéssel - nem fedezett, indokolt költségeket téríti meg, ami a második fél évben várhatóan mintegy tízmillió forint lesz. Az Orangeways változatlan jegyárakkal és menetrenddel vállalta a helyi közlekedés üzemeltetését - tette hozzá a jegyző. Dombóváron egy helyi autóbusz-menetjegy 175 forint, egy összvonalas havi bérlet 3730 forintba kerül.

Kapcsolódó hírek