Baleset Mannheimnél: megúszták a tömegkatasztrófát

iho   ·   2014.08.02. 12:00
mannh0

A mannheimi hatóságok szombat délelőtt megkezdték az előző esti vasúti baleset kivizsgálását. Szakértői értékelések szerint csakis a szerencsének köszönhető, hogy a veszélyes anyagot szállító tehervonat és a személyvonat ütközése nem okozott nagyobb katasztrófát. Az ütközés miatt a személyvonat kilenc kocsijából öt kisiklott, az első kettő felborult. A német vasút, a Deutsche Bahn tájékoztatása szerint a szerelvény 250 utast szállított, valamennyiüket sikerült kiszabadítani. A szombat délelőtti végleges mérleg szerint a mannheimi főpályaudvar területén balesetben 35 ember sérült meg, 4 súlyosan. A vasúti közlekedés a térségben még szombat reggelre sem állt helyre. A felborult kocsikban hozzávetőleg 110 utas volt – mondta korábban a tűzoltóság szóvivője.

A vasúti közlekedés még mindig nem állt helyre Mannheim állomásán. A képre kattintva galéria nyílik

Illetékesek szerint a baleset azért volt viszonylag szerencsés kimenetelű, mert a vonatok már rendkívül kis sebességgel haladtak a pályaudvar területén. Ez is magyarázza, hogy a veszélyes anyagot szállító két különleges konténervagonban nem keletkezett kár, és a veszélyes anyag nem „szabadulhatott ki”.

A szakértők mindenekelőtt a szerelvényeket, valamint a jelzőberendezéseket vizsgálják. Az EuroCity személyvonat Ausztriából – Grazból – a németországi Saarbrückenbe, míg a tehervonat Duisburgból Sopronba tartott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek