Barátság extrákkal, avagy szex a legjobb baráttal

iho   ·   2019.02.20. 16:19

(x)

Mint mindennek, ennek is lehetnek buktatói, melyekre nem feltétlenül térünk ki a legelején, mikor a játékszabályokat tisztázzuk. Pedig nagyon fontos, hogy már akkor tisztában legyünk azzal, hogy ki mit tesz bele és mit vár el ettől a baráti szextől. Hiszen, ha nem vigyázunk, könnyen átbillenhetünk a másik oldalra.

Női buktatók

A leggyakoribb hiba női oldalról, hogy túl sok érzelmet visznek bele a kapcsolatba. Ez azért veszélyes, mert, ha nem tisztázzuk, hogy csak szex és más semmi, akkor kellemetlen és fájdalmas szituációk egész sorába kerülhetünk általa. Hiszen, ha jó a szex, emellett igazi barátként mindent meg tudunk beszélni, akkor óhatatlanul is közelebb kerülünk a másikhoz érzelmileg is.

Ami addig a pontig nem baj, míg a másik fél számára nem válik terhessé. Ha ez bekövetkezik, akkor jön a legkevésbé várt dolog, márpedig, hogy vége szakad az egésznek és koppanunk egyet. Természetesen létezik olyan, ami happy end-del végződött, de ennek elég kevés az esélye. Sőt, az sem ritka, amikor inkább mélyre temetjük magunkban az érzelmeket azért, hogy ne érjen véget a kapcsolat. Ezzel mind önmagunkat, mind a másik felet átverjük, így jobb az egyenes út.

Férfi lehetőségek

Nincs kizárva, hogy a pár férfi tagja kezd komolyabb érzelmeket táplálni magában a társa felé, ami kifelé nem is feltétlenül tűnik fel elsőre. Hiszen kedves, figyelmes barát, mint ahogy eddig, és jó szexpartner is egyben, de mégsem csak annyi, mivel elkezd némi romantikát csempészni az együttlétekbe.

Ez azért nehéz ügy, mert a férfiak rosszabbul viselik a visszautasítást, így képesek magukba zárkózni, és az egész barátságot megszakítani. Éppen ezért, ha valami változik érzelmi téren, akkor mindenképp érdemes újra tárgyalni a feltételeket és az elvárásokat. Ha úgy érezzük, hogy ebből még bármi lehet, akkor érdemes meghagyni annak a lehetőségét is, hogy komolyabbra forduljon a kapcsolat.

Vannak persze olyan dolgok, amiket érdemes megtiltani abban az esetben, ha nem szeretnénk átesni a ló túloldalára. Ilyen például a gyertyafényes vacsi a baráttal. Kivétel nélkül tilos. Inkább menjünk gyorsétterembe, vagy rendeljünk, ha arról van szó, de egy meghitt, elegáns éttermi vacsora gyertyával az pont a fellobbanó lángoknak kedvez.

A másik ilyen a mozi és a kirándulás. Vagy ha mégis erre vágyunk, akkor nagyobb társaságban tegyük, kettesben abszolút nem nyerő. Mivel a természet szépsége hajlamos kiszínezni a dolgokat, így remek táptalaja egy bimbózó románcnak. A mozi pedig pont az a hely, ahol eljátszhatjuk a riadt lánykát, vagy a hős lovagot, ami máris romantikus összebújást eredményez, ami nem fér bele egy kizárólag szexkapcsolatba.

Kapcsolódó hírek