Barlangvasút

iho   ·   2014.06.12. 07:45
00kicsi

A helyzet ránézésre sokkal rosszabb, mint ahogy a közlekedési csúcsszerv közleménye írta még június 10-én. A frissen épített villamospálya alatt – nem az építők, hanem a hírek szerint a Honvéd kórház energiaellátását felújító társaság jóvoltából – tekintélyes üreg húzódik. Budapestet ugyan barlangfővárosnak hívják, ám nem kell egyből a kutatókat riasztani, és arról sincs szó, hogy az 1-es villamos ezentúl mint új metróvonal közlekedik majd: a vezetékek fektetése után feltehetőleg nem tömörítették kellően a talajt, és a május végi – ezúttal aranyat nem érő – esőzések csak tovább mosták a laza talajt. Ránézésre bontani, tömedékelni és visszatemetni kéne, kérdés, hogy ki vállalja a felelősséget és kinek a költségén történik mindez? Egyelőre ezért, és a dilatációk hibája miatt vége a száguldozásnak az 1-es villamos május 5-én átadott szakaszán.

Furcsa látvány a lassújel a frissen átadott pályán<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Balogh László András felvételei)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek