Beadta hát a derekát az Agrárminisztérium, ünnepelhet a WWF

iho.hu   ·   2018.11.23. 08:45
csarna-volgy_miniszterium-400

Semmilyen kisvasút építési beruházást nem támogat az Agrárminisztérium (AM) a fokozott védelmet élvező, különleges természeti értékekkel rendelkező börzsönyi Csarna-völgyben. Nagy István miniszter szakmai felügyeleti jogkörében eljárva utasította a terület vagyonkezelőjét, az Ipoly Erdő Zrt.-t a beruházás engedélyeztetésére vonatkozó kérelem visszavonására – olvashatjuk az AM honlapján kiadott közleményben.

A minisztérium egyúttal soron kívül intézkedik arról, hogy a terület az állami erdőgazdaság vagyonkezeléséből a természetvédelmi kezelő, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésébe kerüljön át. Ezen területen a hatályos jogszabályok alapján bármiféle beavatkozás kizárólag természetvédelmi céllal történhet a természeti folyamatok működésének biztosítása, elősegítése érdekében. Ez a célkitűzés hosszú távon a terület nemzeti park igazgatósági vagyonkezelésbe kerülésével garantálható.

Jelenet a Kemencei Erdei Múzeumvasút életéből, 2015-ből

Nem kívánunk további kommentárt fűzni a döntéshez; a témát igyekeztünk már korábban semleges nézőpontból körüljárni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek