Belváros: csúcsdöntés és lezárások

MTI   ·   2012.05.01. 09:30

A Forma 1-es autóversenyző május elsejei, keddi autóshow-ja miatt forgalom- és parkolási korlátozások lesznek Budapest belvárosában szerda hajnalig - közölték hétfőn az MTI-vel a szervezők.  A közlemény szerint az április 28. és május 1. közötti Vodafone Kezdj El Valami Újat hétvége miatt május 2-a hajnalig megváltozik a forgalmi rend Budapest belvárosában.

A parkolási korlátozások egyes utcákban, a Bazilika környékén valamint a Bajcsy-Zsilinszky út József Attila és Alkotmány utca közti szakaszán illetve az Alkotmány utca teljes hosszán, s azok mindkét oldalán lévő keresztutcákban már életbe léptek. A parkolási tilalom május 2-án kora hajnalig lesz érvényben.

Részleges forgalomkorlátozásokra hétfőtől kell számítani különböző időpontokban a pálya építése és bontása miatt a Bajcsy-Zsilinszky út Erzsébet tér és Nyugati tér közötti szakaszán, valamint az V. kerület, Alkotmány utca Bajcsy-Zsilinszky úti kereszteződése és a Kossuth tér közötti részen.

Teljes forgalomkorlátozás lesz érvényben a Vodafone Belvárosi Nagydíj miatt május elsején 10:00 és 20:00 óra között a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca teljes szakaszán. A rendezvény több tömegközlekedési járat útvonalát is érinti. Ezek terelt, illetve rövidített útvonalon közlekednek a hétvégén.

Jenson Button, a Forma-1-es McLaren brit pilótája a Vodafone Belvárosi Nagydíj keretein belül, az MTVA kamerái és mikrofonjai előtt száguld végig a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában kiépített versenypályán. A szervezők tájékoztatása szerint a 2009-es F1-es világbajnok 14 órakor, nem sokkal 15 óra után, valamint 16 óra körül teljesíti a belvárosban, a Bazilika és a Parlament között kialakított, 1,6 km hosszú pályát.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.