Benzinnek látszó valamit tankoltak Pécsen

iho   ·   2013.07.30. 13:07

A Baranya megyei hírportál egyik pécsi olvasója elmondta: július 18-án, miután megtakonkalta a Hősök terén lévő MOL benzinkúton a kocsiját, nem jutott messzire, mert az autó egyszer csak megállt. Akik őt követték, már elindulni sem tudtak járműveikkel. A közeli szervizekbe szinte „futószalagon” vitték az autómentők a kocsikat, akiknek tulajdonosai panasszal fordultak a társasághoz. Főként azt szerették volna megtudni, kártalanítja-e a cég őket a rossz benzinért, az elszállításért és a szervizköltségekért.

A portál megkeresésére a MOL jelezte: alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálatra van szükség, amely jelenlegi is folyik még. Ez hosszabb időt vehet igénybe. A cégnél hangsúlyozták, a lehetséges okokról nem kívánnak találgatásokba bocsátkozni, inkább megvárják a vizsgálat végét a pontos eredményekért. A cég megvizsgálja az igényt, és amennyiben jogosnak bizonyul a vásárló észrevétele, akkor természetesen megtéríti a kárt.

A portál egy pécsi szakszervizben érdeklődött, ahová két „megállt” autót vittek be aznap a Komlói útról. Számos tesztet lefuttattak, mire kiderült, hogy a benzinnel lehet a gond, mivel minden más jól működött az autókban. Az üzemanyagot leengedték (elmondásuk szerint „nem hasonlított a benzinre”), kitisztították az üzemanyagrendszert, majd új benzint töltöttek bele – mindkét autó elindult. Szerencsére, hiszen a szennyezett, vizes vagy rossz üzemanyag (például benzin helyett gázolaj) járulékos károkat is okozhatott volna.

Kapcsolódó hírek