Beregben és Rétközben is járnak vadonatúj IC+-kocsik

iho/vasút   ·   2020.08.13. 19:10
icplusz_nyiregyhaza02

Augusztus 13-ától Zalaegerszeg és Szombathely után már a Kelet-Magyarország megyeszékhelyeit érintő, Nyíregyházára közlekedő kör-intercity járatokon is találkozhatnak az utasok az új IC+-kocsikkal. Első alkalommal két, összesen pedig húsz új IC+-kocsi közlekedik majd a szabolcsi megyeszékhelyet érintve.

A MÁV kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű IC+-kocsik gyártását célzó programját, amely a járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét szolgálja a távolsági és nemzetközi forgalomban.

A kocsik a sikeres álló- és emelt sebességű futópróba, valamint az utasok nélküli próbaüzem után kapják meg a hatósági engedélyt és állhatnak forgalomba. A hetvenpéldányos széria tizenkét kocsija a Zalaegerszeget, Szombathelyt és Veszprémet Budapesttel összekötő Göcsej és Bakony Intercity-vonatokban közlekedik, továbbá nyáron a Balaton északi és déli partján az Aranypart és Ezüstpart expresszvonatokon, valamint a Kék Hullám gyorsvonatokon is megtalálhatóak az IC+-kocsik.

(fotók: Trifonov Éva)

Augusztus 13-ától a Nyugati pályaudvar és Nyíregyháza között közlekedő, valamint a Záhonyig járó Bereg és Rétköz Intercitykben is találkozhatunk IC+-kocsikkal. Az IC-járatok Nyíregyházáig Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy, Cegléd, Szolnok, Püspökladány, Hajdúszoboszló és Debrecen állomásokon állnak meg. A záhonyi intercitykre Nyíregyháza és Záhony között csak Kisvárdán lehet fel- és leszállni.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek