Bevezetik a bankkártyás fizetést Pozsony elővárosi buszain

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.11.11. 18:10
SL_Regio

A Slovak Lines buszain a Pozsony-környéki integrált közlekedési hálózaton már kártyával és mobillal is fizethetünk.    

Fokozatosan bevezetik az érintésmentes fizetést Pozsony Megye integrált közlekedési rendszerében közlekedő helyközi járatokon, a Slovak Lines busztársaság autóbuszain. Egyelőre ötven alacsonypadlós autóbuszba telepítettek PayPass kártyaelfogadó rendszert, amely lehetővé teszi a kártyával vagy mobiltelefonnal történő fizetést. A projekt egyik nagy előnye, hogy a buszvezetőknek kevesebbet kell készpénzzel dolgozniuk, így az utascsere jelentősen gyorsul. az autóbuszok kevesebb időt töltenek a megállóban. A Slovak Lines busztársaság vezérigazgatója, Pavol Labant szerint fokozatosan minden járatukon bevezetik a szolgáltatást. 

A pozsonyi tömegközlekedési vállalat is tervezi a járművein bevezetni az érintésmentes fizetési módot, ez azonban egyelőre csak előkészületi fázisában van, a vállalat még nem tudja, mikortól lesz lehetséges elindítani az éles üzemet. 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.