Boeing: százgépes szándéknyilatkozat

iho/repülés   ·   2012.07.26. 08:00
aeromexiko_cim

Az Aeromexico, a közép-amerikai ország legnagyobb légitársasága 90 keskenytörzsű 737 MAX és 10 nagy hatótávolságú, szélestörzsű Dreamliner, vagyis 787-es megvásárlására kötelezte el magát, a fix megrendelés az üzlet finanszírozásának rögzítésekor jön majd létre, a szerződés értéke 10,8 milliárd dollár.

Közben az amerikai gyártó második negyedévi, illetve első félévi eredményeit kommentálva Jim Mcnerney elnök két célkitűzést emlegetett a Boeing számára: a gyártás felfutását és a nyereségképzést.

A kompozitépítésű 787-esekből a idén havi ötöt kell elkészíteni, a következő év végére már el kell érni a havi tíz példány átadását, a 737 MAX fejlesztésével pedig tartani kell az ütemet, hogy a terveknek megfelelően az első gép 2017-ben forgalomba álljon.

A 737 MAX jelenlegi rendelésállománya 1200 körüli, ebből 649 fix megrendelés, mondta Mcnerney, aki a piac állapotát is elemezte, szerinte tovább tart a légi közlekedés világméretű expanziója, és szerinte jövőre stabilizálódik majd a cargoágazat is. Az új repülőgépek iránti keresletet ugyanolyan mértékben erősíti a flották megújításának és megnövelésének igénye – mondta a Boeing kereskedelmi utasszállító gépeket gyártó vállalatának elnöke.

Kapcsolódó hírek