Borostyánkő, Alpokalja, Dráva, Claudius: ezekbe az intercitykbe is soroznak IC+-kocsit!

iho/vasút   ·   2022.02.28. 18:00
00_ic_premium_gyor

Mától már napi két vonatpárban utazhatunk Budapest, Győr és Szombathely között az új IC+ 1. és prémium osztályú kocsival. A prémium fülkével és bisztrószakasszal felszerelt, emeltszintű szolgáltatást nyújtó jármű próbaüzemben bisztrószolgáltatással indult el február 28-án.

Február 28-ától napi négy járatban közlekedik 1. és prémium osztályú IC+-kocsi, a többek között Tatabányát, Komáromot és Győrt is érintő, Budapestet Szombathellyel összekötő vasútvonalon.

A Keleti pályaudvarról 6:15-kor induló Borostyánkő Intercity és a 14:15-kor induló Alpokalja IC, valamint a Szombathelyről 11:10-kor induló Dráva IC és 19:10-kor induló Claudius IC-kben találkozhatnak az utasok az új vagonnal.

(fotók: MÁV)

A kocsi 1. osztályú termes és fülkés helyeire 1. osztályú menetjegyet- és pót- és helyjegyet kell váltani. A prémium fülkét a próbaüzem ideje alatt a vonat utasai menetközben kipróbálhatják. Az új IC+-kocsiban bisztrószakasz üzemel.

A 2019-ben megrendelt – Szolnokon gyártott – hetven kocsis IC+-flottában már elkészült és közlekedik a harmincöt akadálymentesített, többcélú másodosztályú kocsi is. Októberben állt forgalomba először 1. és prémium osztályú kocsi a – Budapestet Miskolccal, Nyíregyházával, Debrecennel és Szolnokkal összekötő – kör-IC járatokban, a december 12-i menetrendváltástól pedig már napi húsz vonatban, így már valamennyi kör-IC-ben – lehet utazni ezzel az új, emeltszintű szolgáltatást nyújtó járművel.

Az 1. osztályú bisztrószakaszos kocsikból szintén harmincöt készül, ezeket is Szolnokon gyártják.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek