Bővíti kerékpárút-hálózatát Győr

MTI/iho   ·   2020.08.12. 12:00
gyori_kerekparut01

Mintegy 625 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg a fejlesztés.

A munkálatok a Tatai úton, a Régi Szentiváni úton és a Kodály Zoltán utcában elkezdődtek. A fejlesztés célja, hogy tovább bővüljön a város kerékpárút-hálózata, és így biztonságosabbá váljon a kerékpáros közlekedés.

A Tatai úton a Hecsei úti körforgalom és a Tibormajori út között, a Régi Szentiváni úton pedig az út északi oldalán épül kerékpárút. Felmérések szerint az utóbbi, kétirányú út jelentős forgalmat bonyolít majd le a belső városrészek és az ipari park között.

A Kodály Zoltán utca mindkét oldalán egyirányú kerékpárutat alakítanak ki, emellett elkezdődött egy forgalomcsillapított övezet kialakítása is, mert Adyváros sűrűn lakott, főként panelházas övezet, emiatt nagy a kerékpáros és a gyalogos forgalom. Több úgynevezett sebességcsökkentő pódiumot alakítanak ki a beruházással. Kerékpárutakat építenek, valamint kerékpáros nyomvonalakat alakítanak ki másutt is, köztük a Reptéri úton, a Szőnyi Márton utcában és a Tibormajori úton. A fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból kapott pénzt a város.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek