Brandenburg nem indít hétfőn járatokat

MTI/iho   ·   2023.04.23. 16:55
00_barlin-brandenburg

Valamennyi induló járatot törölték a hétfői menetrendből a biztonsági terület dolgozóinak sztrájkja miatt.

A német fővárost és a körülötte elterülő Brandenburg tartományt kiszolgáló repülőtéren a szolgáltató szektor legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a ver.di hirdetett sztrájkot hétfőre hajnali fél négytől éjfélig. A munkabeszüntetés miatt egész nap nem szállnak fel gépek. A sztrájk az érkező járatokat is érintheti. A légitársaságoknak kell eldönteni, hogy elindítják-e a Berlin-Brandenburgba tartó járataikat hétfőn.

A sztrájk a ver.di és a reptéri biztonsági szolgálatok munkaadói érdekképviseletének (BDLS) tárgyalásához kapcsolódik. A szakszervezet a következő, április 27-én kezdődő tárgyalási fordulóra készülve nyomatékosítja követeléseit a figyelmeztető sztrájkok sorozatával, amely az utóbbi napokban számos repülőtéren, a többi között Hamburgban és Düsseldorfban is nehezítette a közlekedést.

A ver.di az utasok, a járatok személyzete és a teherszállító gépek rakományának biztonsági ellenőrzésesével foglalkozó dolgozóknak, országszerte nagyjából 25 ezer munkavállalónak igyekszik hétvégi, illetve magasabb éjszakai, ünnepnapi és túlórapótlékot kiharcolni. A BDLS a követelések nagy részét elutasítja, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy nem lehet bevezetni hétvégi pótlékot egy olyan ágazatban, amelyben általános a hétvégi munkavégzés.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek