Brassó és Berlin felé is kényelmesen lehet már aludni a vonatokon

iho/vasút   ·   2021.09.23. 09:10
00_corona_halokocsi

A Budapest–Csíkszereda–Brassó között közlekedő Corona Intercity az eddigi két ülő- és egy fekvőhelyes kocsi mellett már egy étkező- és egy hálókocsit is továbbít. Szeptember 23-ától pedig a Budapest–Wrocław–Berlin között közlekedő Metropol Euronight vonaton a MÁV-Start eddigi ülőhelyes kocsiján kívül a vasúttársaság hálókocsijában is lehet utazni.

A Corona IC immár teljes MÁV-Start állományú és kívül-belül megújult ülő-, fekvőhelyes, hálókocsiból álló szerelvénnyel szolgálja az utasok kényelmét. A hálókocsin kívül a járaton étkezőkocsi is az utazóközönség rendelkezésére áll.

A vonatra a megszokott módon a normál díjszabású, helybiztosítást nem tartalmazó jegyek mellett kedvezményes árú Start Europa menetjegyek is válthatók. A háló- és fekvőhelyes kocsi utasai továbbra is frissítőket és snacket tartalmazó üdvözlőcsomagot, valamint a jegyárban foglalt reggelit kapnak, foglalási kategóriánként változó tartalommal.

(fotók: MÁV)

Újdonság, hogy a MÁV-Start a Corona IC-n is bevezeti a hálókocsi utasainak az étkezőkocsiban elérhető jegyárban foglalt, úgynevezett „kuponos” reggelit: a hálókocsi utasai az utaskísérőtől reggeli kupont kapnak, amelyet az étkezőkocsiban beváltva tetszőlegesen választhatnak a gyömölcslevet és meleg italt is tartalmazó reggeli menük közül. További fejlesztés, hogy mostantól – Magyarország területén – már mindhárom típusú SZÉP-kártyával lehetőség lesz fizetni az étkezőkocsiban, ahol az eddig megszokott választékot néhány újdonsággal kiegészítik.

A Corona Intercity 17:40-kor indul naponta a Keleti pályaudvarról, és menetrend szerint 9:47-re ér Brassóba, de a 101-es vonal villamosítása miatt október 28-áig kerülő útirányon át közlekedik Debrecen–Érmihályfalva–Nagyvárad között, így a felújítás alatt 11:02-kor ér Brassóba helyi idő szerint. Vissza irányban 19:25-kor indul és a vágányzári időszakban 11:05-kor ér a Keleti pályaudvarra, míg a vágányzári időszakon kívül 9:20-kor. A vonat Nagyváradon, Kolozsváron, Csíkszeredán át Brassóba a Székelyföld és Magyarország között kínál átszállásmentes és biztonságos utazási lehetőséget. Erdélyben Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti – Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Tusnádfürdő és Sepsiszentgyörgy útirányon éri el Brassót. A járat Magyarországon a vágányzár ideje alatt csak Szolnok, Törökszentmiklós, Kisújszállás, Karcag, Püspökladány, Hajdúszoboszló, Debrecen, Vámospércs és Nyírábrány állomásokon áll meg; változás, hogy a vágányzári időszak alatt Báránd, Sáp, Berettyóújfalu, Mezőpeterd és Biharkeresztes állomásokat nem érinti.

Szeptember 23-ától a Budapest–Břeclav (Leventevár)–Ostrava–Wrocław (Boroszló)–Berlin útvonalon közlekedő Metropol Euronight-vonaton a MÁV-Start eddigi ülőhelyes kocsiján kívül a vasúttársaság hálókocsijában is lehet utazni a német fővárosba. A hálókocsikra 69,90 és 199 euró között lehet jegyet váltani vásárolni. A hálókocsiban közlekedő utasokat széles büfékínálat és igény szerint választható, a jegyárban foglalt reggelivel várja a vasúttársaság. A vonat 19:25-kor indul a Keleti pályaudvarról és 9:51-kor érkezik a Berlinbe. Vissza 18:43-kor indul a berlini főpályaudvarról és 8:35-re ér a Keleti pályaudvarra. Javasolt a jegyeket a MÁV mobilalkalmazásban vagy a megújult Elvira felületén megvásárolni.

A tartalom megjelenését a MÁV Zrt. támogatta.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek