Bringásreggeli az ország 19 pontján

Hörcher Dániel   ·   2012.04.24. 10:45
kiskep

Az ország 19 pontján reggelit osztogató aktivistákkal találkozhattak a biciklisták. A Magyar Kerékpárosklub akciójának központi helyszínén, a Batthyány téren László János, a szervezet elnöke, Kerényi László, a Budapesti Közlekedési Központ közlekedésstratégiai főosztályvezetője, valamint a Carma konferencia külföldi résztvevői is megjelentek.

A bringásreggeli fontos eszköze az idei Bringázz a munkába! kampány népszerűsítésének. Alig két hét telt csak el azóta, hogy Völner Pál államtitkár pisztolylövésével elindult a kampány, a résztvevők száma már most 5200 fő felett van. Ők az utóbbi két hétben 378 ezer kilométert tekertek, ezzel 70 ezer kilogramm szén-dioxid kibocsátásától óvták meg a környezetet.

Galériánkat a képra kattintva tekintheti meg!<br>(fotók: Hörcher Dániel)

Az idei kampány kiemelt célkitűzése, hogy a munkáltatók is tegyenek meg mindent a kerékpáros munkába járás érdekében. Vállalatok számára külön versenyt hirdet a Magyar Kerékpárosklub, eddig 1910 regisztráció érkezett.

Budapesten tíz forgalmas kerékpárút mentén, továbbá Esztergomban, Érden, Győrben, Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten és Sopronban reggelizhettek a biciklisták a civil szervezet kontójára.

Kapcsolódó hírek