Budapest Airport: elveszhet az útvonalhálózat egy része

MTI/iho   ·   2020.04.02. 09:00
torolt_jaratok0

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének vezetője, Rolf Schnitzler a Facebook-oldalán közzétett levelében azt írta, tavaly ugyanezen a napon 154 járat indult Budapestről és 45 ezer utast kezeltek, ezzel szemben szerdán húsz indított járat volt és 521 utas fordult meg a repülőtéren. A tavalyi 72 helyett ma nyolc város érhető el, de ezek mindegyikén mentesítő, vagy áruszállító járat közlekedik.

A Budapest Airport kínálatából április végéig 2,5 millió ülőhely-kapacitás tűnt el, és várható, hogy a Malév csődje után felépített, 153 célállomást kínáló menetrendből több összeköttetés is elveszik. Ebben a helyzetben a Budapest Airport több beruházását is elhalasztja, most arra koncentrálnak, hogy a járvány után visszaépítsék a turistaforgalmat. Rolf Schnitzler levelében leszögezte, a ferihegyi repülőtér nyitva marad, gazdálkodása stabil, így a járvány után folytatni tudja a felfüggesztett beruházásokat.

Jelezte továbbá: a Budapest Airport felső vezetése úgy döntött, hogy áprilisi fizetése jelentős részéről lemond, és több mint 60 ezer eurót egy újonnan létrehozott szolidaritási alapba helyez a járvány miatt nehéz helyzetbe került vagy nehézségekkel küzdő munkatársainak megsegítésére.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.