Budapest–Madrid, Iberiával

iho   ·   2015.06.03. 11:15
cim

(fotók: Budapest Airport)

Az Iberia spanyol légitársaság kedden indított járatot Madrid és Budapest között, adja hírül a Budapest Airport. Október 22-éig a légitársaság a csúcsidőszakokban hetente hat járatot üzemeltet a spanyol és a magyar főváros között, az A320-as családba tartozó, 141 és 200 közötti férőhelyes repülőgépekkel, business és turista osztállyal. Az Iberia ebben az évben több mint 29 ezer 200 ülést tett elérhetővé az új útvonalon.

A gépek Madridból helyi idő szerint 11.10-kor indulnak és 14.10-kor szállnak le Ferihegyen, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről 15.25-kor indul vissza a járat a spanyol fővárosba, ahová 18.25-kor érkezik.

Madridban a Magyarországról érkező Iberia-utasok további huszonkét spanyol célállomás (például Mallorca, Barcelona, Malaga), illetve a portugáliai Lisszabon és Porto, az angolai főváros Luanda és számos latin-amerikai nagyváros (Buenos Aires, Mexikóváros, Montevideo, São Paulo, Santiago) irányába szállhatnak át.

– Nagy öröm számunkra a Budapest–Madrid útvonal megnyitása, ezzel a közép-európai járathálózatunk teljessé vált – nyilatkozta Celia Muñoz, az Iberia európai és afrikai értékesítési vezetője. Hozzátette: – A magyar főváros igen népszerű célállomás a spanyol turisták körében, köszönhetően gazdag történelmi örökségének, gasztronómiájának, és élénk kulturális életének. Az új útvonal nagymértékben javítja Magyarország légi összeköttetéseit az Iberia révén elérhető többi spanyol célállomás, illetve a járathálózatunkban megtalálható latin-amerikai desztinációk irányába.

– Nagyon örülünk, hogy a spanyol nemzeti légitársaság ismét járatokat indított a kulcsfontosságú madridi útvonalon – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: – Kollégáimmal együtt alig várjuk, hogy idén nyáron együtt dolgozhassunk az Iberiával, egy olyan évben, ami ismét erőteljes utasszám-növekedéssel kecsegtet a Budapest Airport számára.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.