Bukaresti lett a Wizz Air legnagyobb bázisreptere

MTI/iho   ·   2024.02.01. 16:16

Az OTP a BUD-ot előzte be. 

Tavaly a bukaresti Henri Coandă nemzetközi repülőtér (OTP) lett a Wizz Air legnagyobb bázisa. A diszkont légitársaság a román fővárosban kialakított bázisához 17 repülőgép tartozik, az onnan induló, illetve oda érkező járatok száma pedig havi átlagban 2400. A Wizz Air budapesti járatainak száma kétezer körül van. A közeljövőben két újabb géppel bővül a bukaresti bázis – ahol nyolcszáz személy dolgozik – állománya, ezzel tehát 19-re nő az OTP gépeinek a száma. A Wizz Air romániai piacvezető is egyben, 57 százalékos piaci részesedéssel.

A légitársaság összesen hat légikikötőt repül az országban, Bukaresten kívül Kolozsváron, Nagyszebenben, Temesváron, Iasiban és Craiován fordulnak meg az Airbusai. Ezekről a repterekről 170-nél több járatot üzemeltet a Wizz, belföldieket és nemzetközieket egyaránt. A nemzetközi járatok 24 célországba repülnek. Tavaly kishíján13 millióan repültek a Wizz Air romániai járataival, míg egy évvel korábban még csak 8,5 millióan.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.