Buszfosztogató bandát kaptak el a rendőrök

MTI   ·   2019.02.01. 11:13

Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken elmondta: három szentmártonkátai férfit kedden, etyeki és mendei társukat csütörtökön fogták el; mindannyian elismerték tettüket. A rendőrök lefoglalták a gyanúsítottaknál talált több száz táblát, műszerfalakat, márkajelzéseket, pénztárgépeket és egyéb, autóbuszokról származó berendezéseket, megállóknál kihelyezett menetrendi tájékoztatókat és rendszámtáblákat.

A tiszafüredi kapitányságon tavaly júniusban indult eljárás lopás miatt. Az ismeretlenek akkor a tiszafüredi buszpályaudvaron álló autóbuszból műszerfalat loptak el, előzőleg pedig a jászberényi pályaudvaron ledes táblákat és a műszerfalból szakszerűen kiszerelt berendezéseket vittek el. A nyomozás alatt számos hasonló esetre derült fény más megyékből is, a lopásokkal okozott kár így több millió forintra emelkedett. A csapat tagjai általában éjjel jutottak fel a buszokra. Egyebek mellett kapcsolókat, műszerfalakat, digitális kijelzőket, jegykiadó- és pénztárgépet loptak el, de vittek mindent, ami mozdítható volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek