Buszok a vonatpótlón

iho/közút   ·   2019.02.04. 14:15
kiskep_volvo9700

Komoly megpróbáltatások elé állíja az utasokat a 80a vasútvonal február 4-én kezdődő felújítása. A Pécel és Aszód között lezárt szakaszon többféle pótlási alternatívát szerveztek, amely keretében sűrítik a gödöllői HÉV-ek közlekedését, Desiro motorvonatokkal kötik össze a Csömör és Kerepes közötti részt is.

A felújítás miatt lezárt szakaszokon közlekedő autóbuszokról a bobalt.hu oldal szerzett tudomást és tette közzé Facebook oldalán. Így megtudtuk, hogy a Budapest-Keleti és Hatvan között autópályán közlekedő vonatpótló járatokból öt autóbuszt a tatabányai székhelyű KNYKK, három (és egy tartalék) járművet a kaposvári székhelyű DDKK, a szolnoki KMKK egy, illetve tizennégy járművet (négy tartalékkal) magánvállalkozók biztosítanak.

A Pécel és Hatvan közötti gyorsvonati pótlásra a KNYKK három plusz három, a DDDK kettő, a KMKK egy, magánvállalkozók öt (plusz egy) buszt biztosítanak.

A Pécel és Aszód közötti szakaszra a személyvonatok pótlására négy autóbusz a KNYKK-tól, kettő a DDKK-tól, három a KMKK-tól, tizennégy pedig a magánvállalkozóktól érkezik.

A DDKK nyolc autóbusszal Gödöllő térségébe költözik egy ideig (illusztráció: Bohus Dávid)

A decemberig tartó vonatpótláson az első időszakban majdnem hetven autóbusz fog dolgozni, ezek száma az iskolaszüneti időszakban, vagy a kisebb utasszám függvényében csökkeni fog.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek