vágányzár

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 15:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.

Nagyvasút Vasút

A vasútvállalatok hangja: az ötvenhatos 2023

Putsay Gábor   ·   2023.11.10. 08:40

A 15., a kiszámíthatóság, a tervezhetőség, a források időbeni rendelkezésre állása és saját energiatermelés megindíthatóságának bűvös négyszöge jegyében tartott MÁV Szabadjelzés konferencián a pályahálózat-működtetés és az energiapiaci helyzet taglalata mellett egyes vasútvállalatok vezetői is hallathatták a hangjukat.

Vasút Nagyvasút

Egyben emeli át az 5-ös vonalon a tehervonatokat a MÁV

iho/vasút   ·   2023.10.20. 15:50

Október 27-én a legnehezebb fázisához ér a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasúti fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújítása. Ekkor ugyanis az alépítményhibák javítása és a talaj stabilizációja miatt átmenetileg mindkét vágányt kizárják.

Vasút Nagyvasút

Október 27-én indul a győri fővonal felújításának legnehezebb szakasza: már elérhető a teljes vágányzár idején érvényes menetrend

iho/vasút   ·   2023.10.14. 08:15

A munkálatok egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között. Ezeken a szakaszokon kizárólag vonatpótlóbuszok szállítják majd az utasokat.