Credók, Volvók, Mergák a vizes vb-n

Bohus Dávid   ·   2017.07.31. 08:45
finabusz

A világraszóló sporteseménynek otthont adó budapesti és balatonfüredi helyszíneken történteket óráról órára követhettük a televíziós közvetítések és a hírportálok címlapjain. Aki viszont ebben az időszakban a fővárosban, vagy a Balaton északi partjának legnagyobb városa környékén közlekedett, elkerülhetetlenül összefuthatott a világbajnokság lebonyolításában részt vevő, #FINABUDAPEST2017 matricával dekorált hófehér autóbuszokkal. A Volánbusz Zrt., valamint a közlekedési központok által két hétig a rendezvényre vezényelt autóbuszok folyamatosan szállították a verseny résztvevőit az uszoda, a sportlétesítmények valamint a szálláshelyek között. A két hetes rendezvény során az északnyugat-magyarországi a dél-dunántúli közlekedési társaságok Credo Inovell típusú autóbuszai egymás után indultak a Duna Arénától és az első héten a Hősök terét érintve – a Műjégpályához betérve – haladtak tovább a járatukban kijelölt helyszínekre.

Az első héten megrendezett szinkronúszó rendezvények ideje alatt percenként találkozhattunk a budapesti Hősök terén a Dunántúl északnyugati és déli részéről érkezett matricás Credo Inovellekkel (a képre kattintva galéria nyílik a szerző képeiből)

A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ is Credo Inovellekkel érkezett a fővárosba, az autóbuszok elsősorban a budai oldalon a Tüske csarnoktól, valamint a pesti oldalon a BVSC pályától indultak a kijelölt helyszínekre. A média munkatársainak az első héten az Ötvenhatosok terén kialakított végállomáson biztosítottak beszállási lehetőséget, ahol a Volánbusz Zrt. és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Mercedes Intourói, valamint a Közép-magyarországi Közlekedési Központ 8900-as Volvói szállították a résztvevőket.

A szolnoki székhelyű KMKK egri területi igazgatóságának 8900-as Volvói az első héten az Ötvenhatosok terére érkeztek

A világversenyre érkező vízilabda-csapatokat a Dél-alföldi Közlekedési Központ Mercedes Tourismói szállították, amelyek az edzések és a mérkőzések idején a Margitszigeten kialakított parkolókban várták a játékosokat, a magyar férfi- és női válogatott csapatai pedig a Volánbusz Zrt. 9500-as típusú Volvo autóbuszain utaztak. Tartalék szolgálatra a DAKK alvállalkozója, a Partiscum Busz Kft. bocsátott rendelkezésre kék-fehér Mercedes Intouro autóbuszokat, amelyek a VIP járatokon is közlekedtek.

A vízilabda sportág világbajnokait a DAKK Mercedes Tourismója szállította a rendezvény alatt

A belvárosban, a Nagykörúton át közlekedő járművek mellett a repülőtér irányába is rendszeresen közlekedtek transzfer járatok, továbbá a közlekedési társaságok mellett magánvállalkozók Mercedes Sprinterekkel, valamint további négy autóbusszal egészítették ki a közszolgáltatók által biztosított állományt. A járatok menetrendjéről a Csengessünk blog, az egyes közlekedési társaságok és szerződött személyszállító cégek által biztosított autóbuszok állományáról pedig a Busworld blog készített részletes összeállítást, valamint olvashatunk egy rövid beszámolót az ÉNYKK által biztosított balatonfüredi Credo Inovellekről és azok útvonaláról is. A világbajnokság tegnap este véget ért, a rendezvény résztvevőit szállító autóbuszok visszatérnek eredeti szolgálati helyükre, a két hét alatt eltöltött budapesti időszakot képriportban foglaljuk össze.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek