Csörgőzés Mohácson

Vörös Attila   ·   2016.04.13. 16:15
80__P4040624

Télen, tavasszal jellemzően megnő a farönkszállító tehervonatok forgalma, több vonat jár több kocsival ilyenkor. A mohácsi Kronospan Mofa üzembe az ország számos pontjáról érkezik jó minőségű fa, az egyik húszkocsis szerelvénybe Pécsbánya-rendezőn a teljesség igénye nélkül szobi, kisbárapáti, vízvári, kaposvári feladású kocsikat is soroztak. A faanyagot a hetente háromszor közlekedő mohácsi tolatós viszi Mohácsra. Ez a kiszolgálómenet remot Dácsiával közlekedik, Mohácson kívül a Beremendi Cementműt is ez szolgálja ki igény esetén. Ha nagy az elegy, akkor Pécsen Csörgővel erősítenek, az utóbbi hetekben már többször volt erre példa.

Vokánynál halad Pécs felé egy Mohácson kirakott favonattal a 2142-es Csörgő. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek