Dávid Ilona újra a CER vezető bizottságának tagja

iho   ·   2013.09.27. 15:53

A testület mandátuma 2015. végéig szól. A bizottság elnökének Christian Kernt, az ÖBB vezérigazgatóját választotta meg a közgyűlés.

A CER az Európai Bizottság és más európai intézmények által elismert tárgyaló partner, amelynek meghatározó szerepe van az uniós vasutak érdekeinek képviseletében a közösségi jogalkotás, illetve megvalósítás során. A jelenleg nyolcvanegy tagból álló szervezet tevékenységea vasutak szempontjából összes jelentős területre kiterjed, az infrastruktúrafejlesztéstől, a személy- és áruszállítás kérdésein, a közszolgáltatáson át a környezetvédelemig.

Dávid Ilona mandátumát 2015-ig meghosszabbították a CER-ben

A vezérigazgatókból álló vezető bizottság kiemelt szerepet játszik a szervezet munkájának irányításában: előkészíti a közgyűléseket, javaslatot tesz a működés irányelveire és a tevékenység stratégiájára, koordinációs szerepet játszik az európai nemzetközi szervezetek között.

A fontos szakmai pozíció betöltése lehetővé teszi a MÁV Zrt. nemzetközi tekintélyének erősítését, a társasági érdekek erőteljesebb és hangsúlyosabb képviseletét. A vasutakra vonatkozó naprakész információk a kormányzati tárgyalások során is kamatoztathatók.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek