Delta: kérünk még harminc A321Neót!

iho/repülés   ·   2021.08.25. 09:50
00_a321_delta

A rendelésállomány így százötvenötre nőtt.

Mahendra Nair, a Delta flotta és TechOps ellátási láncért felelős vezető alelnöke szerint a cég elkötelezett, hogy a régebbi repülőgépflottáját fenntarthatóbb, hatékonyabb repülőgépekkel cserélje le.

– Miközben az iparág a világjárványból való kilábalásra törekszik, a Delta bizalmat szavaz az A321neónak – jegyezte meg Christian Scherer, az Airbus International kereskedelmi igazgatója és vezetője.

A Delta A321neo repülőgépei a következő generációs Pratt & Whitney PW1100G gázturbinás hajtóművekkel lesznek felszerelve, így ezek a gépek sokkal hatékonyabbak lesznek a Delta jelenlegi, már most is hatékony A321-es repülőgépeihez képest. A Delta A321neo repülőgépei összesen 194 utasnak biztosítanak ülőhelyet,

  • húszat az első,
  • negyvenkettőt a Delta Comfort+ és
  • százharminckettőt az economy osztályon.

A típust elsősorban a légitársaság kiterjedt Egyesült Államokon belüli hálózatán repülik. A légitársaság a tervek szerint jövő év elején kapja meg az első gépet most már a százötvenöt példányról szóló megállapodásból.

A Delta A321neo repülőgépeinek nagy részét az alabamai Mobile-ban található Airbus amerikai gyártóüzeméből szállítják majd le. A légitársaság 2016 óta nyolcvanhét amerikai gyártású Airbus repülőgépet vett át.

Július végén a Delta Airbus repülőgépflottája 358 példányos volt:

  • ötven A220-as,
  • kétszáznegyven A320-as,
  • ötvenhárom A330-as szélestörzsű és
  • tizenöt A350 XWB

gép alkotta.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek