Egerből gyorsabban az M3-asra

iho/közút   ·   2011.11.24. 15:54

Várhatóan jövő nyáron kezdik és a tervek szerint novemberre fejezik be a Maklár és a 3-as főút füzesabonyi csomópontja közötti útszakasz felújítását – adja hírül a Heves Online.

Az M25-ös jelű gyorsforgalmi út az M3-as autópályához jelentene gyorsabb eljutási lehetőséget az Egerből indulóknak, tehermentesítené a Makláron és Andornaktályán áthaladó utat.

A 2,6 kilométeres szakasz rekonstrukciója legutóbb idén tavasszal volt téma. Ekkor Habis László, Eger polgármestere és dr. Nyitrai Zsolt – akkor még a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára – közös sajtótájékoztatón tudatták: az év végén kezdődhet az építés.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közlése szerint a munkák végzéséhez közbeszerzési és minőségbiztosítási eljárásokat kell lefolytatni. Így az idén már biztosan nem kezdenek építeni. Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője úgy tájékoztatott, a kivitelezővel 2012 júliusában kötnek szerződést, így az út 2012 novemberére elkészülhet.

Gyorsít a folyamaton, hogy az építési területen nem kell régészeti feltárást végezni. A folytatás, azaz a Maklárt és Andornaktályát elkerülő út tervei még nem készültek el, annak kivitelezése 2013 második félévében indulhat.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.