Egy motoros meghalt a 64-es főúton

MTI   ·   2011.11.01. 14:30
Egy ember meghalt, s az elsődleges információkkal ellentétben nem két, hanem három súlyos és egy könnyű sérültje van a 64-es főút Dég és Mezőszilas közötti szakaszán kedd délután történt balesetnek; a részleteket kora este pontosította a rendőrség.

Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a Mezőszilas irányából Dég felé haladó személyautó előbb letért az útról, majd ment a szemközti sávba, ahol összeütközött két motorral. Az elsődleges információkkal ellentétben az egyik motorkerékpáron  nemcsak egy férfi, hanem egy tabi házaspár utazott, a mögöttük haladó motort pedig 20 éves fiúk vezette.

A karambolban a 48 éves családfő a helyszínen meghalt, felesége és fia súlyosan megsérült. Ugyancsak súlyos sérüléseket szenvedett a személyautó vezetője, a mellette utazó 17 éves fia pedig könnyebben sérült. Valamennyi sebesültet a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították.

Az egyik sérültet szállító mentőautó is balesetet szenvedett. Egy útkereszteződésben elé kanyarodott egy kocsi, s bár a mentő sofőrje félrerántotta a kormányt, a betegszállító kocsi durrdefektet kapott. Abban a balesetben senki nem sérült meg, a beteget egy másik mentő vitte kórházba.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.