Egy napra feltámad a Cibak expressz!

iho/vasút   ·   2019.08.16. 18:00
400px_cibakexpressz

Az úton számos helyen lesz fotómegállás: a 112-es vonalon minden állomáson és megállóhelyen, de a nyílt vonalon is meg fog állni a vonat a vasútfotósok kedvéért. A szervezők azt kérik, hogy nyílt vonali fotómegállások során csak a vasútfotósok szálljanak le a vonatról.

A 2007. márciusában elrendelt üzemszünet előtti utolsó járatpárt a 402-es Bzmot teljesítette (fotó: Károly Szabolcs)

A vonat egy Bzmot motorkocsiból és két Bzx mellékkocsiból fog állni. A részvételi díj egységesen 3750 forint/fő. Jelentkezni a vasparipakkulonvonat@gmail.com e-mail címre írt levéllel lehet. A jelentkezés alkalmával írják meg, hogy hány fő szándékozik a különvonatozáson részt venni. Bármilyen, a különvonattal kapcsolatos kérdés esetén írjanak az e-mail címre, vagy a keressék a Vasparipák – Gajdos Márk oldalát a Facebookon.

A különvonat menetrendje

Aki csak teheti, utazzon a feltámadó Cibak expresszen, egy utolsó utáni vonaton, amely a Nyugati pályaudvarról Munkácsra közlekedő Latorca Intercity után indul majd Nyíregyházáról. A különvonat a nap első felében Nagykálló érintésével jut el Nyíradonyba a 112-es vonalon, majd onnan Nyírbátorba veszi az irányt a 110-esen. Nyírbátorból Nyíregyházára a 113-as vonalon visz az útja – utóbbin szintén felmerült a személyszállítás szüneteltetése.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek