Egyszerűbb közlekedési hatósági eljárások

iho   ·   2013.03.22. 09:33

Több közlekedési fejlesztési ügyben is a Nemzeti Közlekedési Hatóság segítségét kérte Szolnok polgármestere. Szalay Ferenc a tárgyalásokat követően elmondta: bízik abban, hogy a jövőben még eredményesebben együtt tudnak működni a hatósággal. Győri Gyula elnök szerint szervezetük is arra törekszik, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elbírálják a beruházásokat – tudósít a szolnok.online.

A gépjármű-tulajdonosokat is érinti a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program. Ennek keretében 14 közlekedési hatósági eljárás adminisztrációs terhei csökkentek a közelmúltban. Az új, ügyfélbarátabb szolgáltatói szemlélet előtérbe kerülésével az ügyfelek gyorsabban, kevesebb papírmunkával intézhetik ügyeiket a jövőben. Ez is témája annak az országjáró egyeztetéssorozatnak, amelynek részeként Szolnokon tárgyalt a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Győri Gyula elmondta, céljuk az, hogy ahol csak lehet, egyszerűbbé tegyék nemcsak az emberek, hanem az önkormányzatok életét is például a különböző közlekedési célú beruházások elbírálása során. „Ennek meg az volt az indoka, hogy az elmúlt időszakban az európai uniós forrásoknak a felhasználása során a hatósági eljárási időszakok azért meghosszabbították ezeknek a beruházásoknak a teljesülését. Éppen ezért azt tűztük ki célul, hogy egy ésszerűbb, nemzeti érdekeket is tartalmazó és jogszerű együttműködéssel, ez esetben Szolnok városával és a megyével úgy tudjunk együttműködni, hogy ezek az idők, ezek a hatóságnál eltöltött idők a legrövidebbek legyenek” – tette hozzá Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke. Ennek érdekében az NKH elnöke arra kérte Szolnok polgármesterét, hogy a felek már akkor keressék egymást, amikor egy-egy fejlesztésnek csak a gondolata is felmerül. Így az időben elkezdett egyeztetések révén jelentősen rövidülhet a hatósági eljárás, elbírálás ideje – tette hozzá Győri Gyula.

A megyeszékhely polgármestere üdvözölte az ésszerűsítési törekvéseket, egyben több területen is kérte a hivatal segítségét. „Az első ilyen a kerékpárút-fejlesztésünk: a vasútállomástól a Kossuth térig, onnan a gyaloghídig, majd Szandaszőlősön a Vörösmező úton egy 20 km körül fejlesztés, illetve a Vörösmező út és a 442-es közötti körforgalom megépítésének kérdésköre, és ehhez tartozik még a reptér építéséhez egy terület átvétele a MÁV-tól, amely még mindig üzemi területként működik és amiben a hatóság sokat tud segíteni, hogy a lehető leggyorsabban Szolnokhoz kerülhessen a fejlesztés révén. És persze a jövő kapcsán mindenben, ami repülés, ami közút, ami vasút, ami közlekedés egyáltalán, együtt fogunk működni” – fűzte hozzá Szalay Ferenc polgármester. A megbeszélésen szóba kerültek még a szolnoki katonai és a polgári, sportcélú repülés együttműködési, fejlesztési lehetőségei.

Kapcsolódó hírek